Advanced open water cursus

Waarom Advanced Open Water worden? Na enkele duiken als Open Water Diver, voelt U zich al meer op Uw gemak onder water. U geraakt meer ervaren, U geniet eenvoudigweg meer van het duiken omdat U beter het onderwatermilieu begint te begrijpen.

Wat heb je nodig om te beginnen aan de Advanced Open Water? Vooreerst moet U beschikken over een PADI Open Water Brevet, of een gelijkwaardig brevet van een andere duikorganisatie. De minimumleeftijd voor dit brevet is 15 jaar.

Na het behalen van het Advanced Open Water Brevet heeft U meer kennis van hetgeen zich afspeelt onder water, kan U eenvoudiger de duikleiding op zich nemen, kortom bent U een meer zelfstandige duiker.

De cursus bestaat opnieuw uit een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte. Technieken die worden aangeleerd zijn het "deepdiving" (dit zijn duiken dieper dan -18 meter tot een maximum limiet van -40 meter), "onderwaternavigatie", "wrakduiken", "bootduiken". Bepaalde openwaterduiken zijn uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden.

De theoretische cursus bevat ongeveer 15 lesuren, er worden minstens vijf openwaterduiken gemaakt.